Elise & Plexus carcinoma

Med en knippe stora röda ballonger begav jag mig till Floda för att träffa Elise 2,5 år med familj. En strålande glad Elise ”Kajsa Kavat” mötte mig i dörren, sen var vi bästisar. (Hon visste mycket väl att 5 härliga röda ballonger låg och väntade på henne i bilen),

Tack Elise , Lisannne och Gustav för att ni berikat mitt liv och så kärleksfullt bjöd in Essence Vitae till er.

Helena

undefined
undefined
undefined

Min Essencefamilj får ordet;

Cancer. En hjärntumör. Obegripligt men sant. Som i en dimma passerar alla dagarna. Vi lever och vi lever inte. Vi försöker leva och njuta av varandra. Vi blir levda av sjukhuset, sjuksystrarna, reglerna och läkarna som kommer förbi. Vi lever i livets väntrum.

På fredagen den 24 september 2010 fick vår dotter Elise som då var ett och ett halvt år diagnosen Plexus carcinoma. En mycket stor tumör i hennes lilla huvud. Efter en större operation där största delen av tumören kunde tas bort, fick hon ytterligare 6 cellgiftsbehandlingar. Samtidigt som Elise har gått igenom allt detta, försökte vi bearbeta att även jag har en stor risk att drabbas ung av cancermonstret. Li fraumeni genen är boven.

Tiden var hemsk; mycket sjukhus, mörker och oro. Men vi hade även mycket tid för varandra, för att känna att man trots allt lever och för kärlek till varandra. Vi har skrattat och gråtit mycket på sjukhuset, tillsammans med alla som jobbar där, tillsammans med alla vänner och familj, men mest av allt tillsammans med vår lilla prinsessa, Elise.

Nu är Elise två år och tre månader och mår jätte bra, hon kämpar och tränar varje dag på motoriken. Nu går hon själv! Vi är glada och försöker njuta av varje ögonblick, av varje skratt och särskild varje bus. Hon ska bli storasyster, livet måste gå vidare. Samtidigt är vi väldigt medvetna hur mycket tur vi har, tur att hon finns här och har gått genom en sådan stor operation utan stora men, tur att den efterlängtade lilla tjejen i magen inte har genen. Nu hoppas vi att cancermonstret aldrig kommer tillbaka! Om två veckor så får vi en MR scan hjärnan igen. Vi ber till Gud att det är ok, att vi får leva i lugn och ro, hopp och kärlek i några månader till (i alla fall tills nästa scan…..).

Varje dag får en familj i Sverige veta att deras barn har cancer. Hela tillvaron vänds upp och ner. För i tiden gjordes det ingen forskning på barncancer! Det var meningslöst eftersom alla barn med cancer skulle dö. Lyckligtvis är det annorlunda nu. Nu överlever tre av fyra barn cancer. Men det finns fortfarande mycket att göra, eftersom de sista 25% också vill bli stor och stark.

Vi har börjad en insamling i Elises namn till förmån av Barncancerfonden. Vi har även tillverkad och såld ungefär 1800 hjärtesmycke. Alla pengar går 100% till forskning om barncancer! Tillsammans med vänner och familj har vi redan samlad 120.000 kronor. Gå gärna till http://www.barncancerfonden.se/8007, för visst är det så att cancer inte hör ihop med barn?! Elise och alla andra barn med cancer tackar dig så mycket för ditt bidrag.

Många undrar hur vi klarar att vara starka och komma vidare. Vi har inget val, livet är här och nu. Vi får inte en till chans att leva och njuta. Vår blogg och insamling till Barncancerfonden har varit ett sätt för mig att ´jobba` med allt, att kunna göra någonting. Det har varit viktigt för oss att dokumentera allt i bilder och ord. För oss själva, för familjen och senare i livet för Elise. Nu fick vi underbar hjälp med detta av Essence Vitae projektet. Helena, vår underbara fotograf har verkligen fångat vår ´Essence`; kärleken. Vi kommer alltid att kunna titta på dem finna bilder och känna dem.

På vår blogg www.elisemooi.com kan du läsa hur vårt liv var mörkt då och hur ljust det är nu, lämna ett meddelande till Elise och följa vår blogg hur det går med Elises insamling till barncancerfonden.

Störst av allt är kärleken,

Lisanne, Gustav och Elise

 

 

 

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*