Hampus – en kille med stort hjärta!

När jag kom fram till det lilla torpet ute i skogskanten där familjen Roos bodde slängdes dörren upp och jag möttes av ett stort varmt leende och tecknet för fika.

Det var Hampus en underbar liten livlig kille med hjärtat på rätt ställe.

Tack hela familjen Roos för ert varma välkomnande och att jag fick möjligheten att träffa er – ni kommer ha en speciell plats i mitt hjärta!

Essence Vitae
Redan som spädbarn hade Hampus svårt att komma till ro och vid 8 månaders ålder sökte vi hjälp då han började kräkas väldigt mycket och gå ner i vikt.

Man tog prover under många månader och han hade inte ens vitaminbrist. Efter starka påtryckningar fick vi remiss till större sjukhus och där utredde man Hampus fram till 15 mån.

Då gjordes en MR på hjärnan och fann en tumör stor som en clementin. Vi skickades akut till Linköping där man fick besked att operation inte skulle kunna genomföras i nuläget då skulle han dö pga all viktminskning.

Vi fick återvända hem och Hampus fick dropp in i blodet 20h/dygn i en månad. Till slut gav man klartecken att Hampus skulle klara en sövning.

Operationen tog 13,5 h och förlorade sin egen kortisonförbrukning, kunde inte längre kontrollera sin urinproduktion, ingen mättnadskänsla,  förlorat mycket syn och blev halvsides förlamad som komplikation efter. Man fick bort 95% av tumören så cytostatika kur på 85 veckor följde.
Hampus kropp tålde inte detta så bra bl.a fick han svamp i blodet, hjärtmuskelinflammation och svåra smärtor. Hampus kunde inte gå alls och fick morfin dagligen.

En fruktansvärt smärtsam tid för Hampus och oss som bara kunde stå vid sidan om.

Essence Vitae Roos

Efter envishet och kämparglöd kan Hampus idag 3 år gammal gå igen men använder inte sin vänstra arm och behöver 9 mediciner 11 ggr om dagen bara för att överleva. Tumören och metastaserna har stått stilla under ett år men i somras fick vi nya besked.

Hampus går inte att bota.

Hans cancer har nu spridit sig till 10 ställen i hjärnan och 3 i ryggmärgen. Ingen vet hur länge han har kvar.

Vi glömmer aldrig när våra läkare sa att ´Hampus nu är inskriven ifrån kurativ vård till den palliativa vården.

Världen rasade åter igen. Vårt barn kommer dö, ett faktum. Inget vi kan blunda för.

Vi gör nu allt för att skaffa roliga, mysiga minnen med Hampus och att bli fotad utav Essence Vitae och Matilda var extremt viktigt för oss.

Detta album blir vårt fina minne på vår underbara son.

Essence Vitae roos

Vi tar en dag i taget. Ibland går det bättre ibland sämre. Ingen familj ska behöva förlora sitt barn, men vi är tyvärr en.
Vi älskar dig Hampus!

Essence Vitae

Pontus Andersonjuni 25, 2015 - 4:19 e m

Vilken fin och tuff grabb ni har, åh vad det brister för mig. Ingen skall någonsin behöva gå igenom något sådant här. Hjärtat och tankarna är hos er. Lek nu och busa så det står härliga till och ta en extra godis bit, skratt och glädje i de här gråa tiderna är vad man behöver. Låt inte tanken av ordet cancer tag över eran dag, då har den redan besegrat :/. Ifall hjärtesorgens stund kommer, finns nog min storebror där uppe och väntar, givmild som han var har Hampus där definitivt en lekkamra!! Vackra bilder på en jättefin pojk <3 Tårar och ett leende samtidigt.. Kram på er!

Sofi Kappeljuni 25, 2015 - 7:53 f m

Mikael!
Skickar er alla tre mina varmaste tankar. Så fantastiska bilder på Hampus och er alla.
Sofi

Angelica Rosennovember 2, 2014 - 1:06 e m

Otroligt vackra och känslosamma bilder. En text som gör att man fäller en tår, inget barn och inga föräldrar ska behöva genomlida det familjen Roos gör. Fuck cancer. <3

Malin Woktober 30, 2014 - 9:12 f m

Helt underbara bilder!
Vilken kämpe han är, lille Hampus. Livet är fruktansvärt orättvist allt för ofta! Jag önskar er familj massa styrka och hoppas ni får ändå en del fina dagar med er fine kille.

Veronicaoktober 30, 2014 - 8:02 f m

Ni har satt ett stort spår i mitt hjärta

lenaoktober 29, 2014 - 11:40 e m

jag fick tårar när jag läste om er resa ni har fram för er
men hoppas ni har fina dagar så länge han lever kan haolla med om han är en liten charmig kille med glimten i ögat man blir bara så glad av se han le :)

mvh Lena

Birgitta Svenssonjuni 10, 2014 - 1:06 e m

Tänker på er.
Åh så fint album

Jessica Johanssonjuni 10, 2014 - 11:43 f m

Tårarna rinner ner för kinderna när ja läser. Men vilken liten kämpe hampus är <3 man kan inte äns föreställa sej vad ni går igenom. Massa styrke kramar till er alla <3

Anja Johanssonapril 22, 2014 - 8:34 f m

Fint inlägg och underbara bilder! <3 Vilken stark kämpe du är Hampus! <3 Tårarna rinner på mina kinder när jag tänker på vad Ni föräldrar får gå igenom, och vad ni har att vänta. Jag hoppas verkligen på ett mirakel. Mycket kärlek och stora varma styrkekramar till Er alla från mig, // Anja

Åsa Anderssonapril 21, 2014 - 11:17 e m

Många krama till Hampus Mari och Micke ❤❤❤❤❤

Anna Holménapril 21, 2014 - 8:03 e m

Så fint Mari! Både vackert och sorgligt!

Camilla Johanssonapril 21, 2014 - 12:49 e m

Fint å starkt beskrivet av dig i en helt orimlig situation…Varma styrkekramar från mig!!! ❤

Pernillaapril 21, 2014 - 11:51 f m

Jättefint skrivet och kanonfina bilder på er. Styrkekramar ❤️

Eva Axelssonapril 21, 2014 - 8:27 f m

Vilken liten kämpe du är Hampus du är fantastisk. Så tufft för er föräldrar när man blir drabbad av denna hemska sjukdom.

Caroline Gerdtmanapril 21, 2014 - 7:29 f m

En stor varm kram från mig❤️

Sarahapril 20, 2014 - 9:14 e m

Så fint personligt skrivet och så fina bilder! Älskar er och ni är fantastiska! Kramar

Berit Hjelmapril 20, 2014 - 7:49 e m

Tänker så på Hampus och mina kära vänner <3 Er vän Berit Kram

Patrick Roosapril 20, 2014 - 7:26 e m

Älskar dig min lillebror! ❤️❤️❤️

Nataliemars 18, 2014 - 8:32 f m

Så fin kille, så vackra bilder.. Smärtan bränner i halsen och bröstet över den situation Hampus mamma och pappa lever i.

anna lauridsenmars 17, 2014 - 9:55 e m

Så otroligt smärtsamt för föräldrarna…man kan bara försöka föreställa sig deras sorg Har en stor, stor klump i halsen och tårarna rinner efter att ha läst deras berättelse och sett lilla Hampus. Helt underbara bilder på en så söt och fin liten kille Vilken fin gåva du har gett dem Matilda och usch vad livet är orättvist!! Kram & tankar till dig och Hampus mor & far.
//Anna

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*