Modiga Tyra

Det har nu gått ett par månader sen jag, Sara Brodén träffade Tyra med hela sin familj. Det blev en intensiv dag men som framförallt innehöll massor av lek, kärlek och glädje. Vi fick både ösregn och solsken på bara några timmar. Jag är väldigt glad att jag fick äran att dokumentera en del av familjens vardag och även skapa minnen i form av bilder. Mamma Josefin har nu i efterhand valt att skriva några rader om Tyras sjukdom, deras status just nu och om vårt möte. Tack fina ni <3

 

”-Hej, ditt barn har magsjuka kan ni komma och hämta henne?”  Med de orden från förskolan startade vår cancerresa. Det fanns inte i vår värld att vår dotter skulle ha drabbats av något allvarligt. Så när vi efter ett par dygn fick fastställd cancerdiagnos  och satt i ett rum med två läkare och en sjuksköterska på Drottning Silvias barn och ungdomssjukhus i Göteborg som berättade för oss om operation och behandlingsplan kändes det som en dålig film som snart skulle pausa. Men den gjorde inte det, då.

I slutet av augusti 2012 fick Tyra då 4,5 år diagnosen Wilms tumör. Hon har genomgått operation där ena njuren och knölen har tagits bort, strålning och nu fortsatt med planerad cytostatikabehandling var tredje vecka fram tills mitten av 2013.  I skrivandets stund har hon precis avslutat sin sista behandling. De senaste undersökningarna visar att Tyra har bekämpat de elaka cellerna och att hon nu ska slippa cytostatika. Den dåliga filmen är på väg att ta slut. Dags att välja nya vägar framåt!

Vi mötte fotografen Sara Brodén i vår gemensamma stad. Bilderna speglar vårt liv – full fart, lek och eftertänksamhet. Det här är vårt liv och tack Sara för ditt tålamod under fotodagen, din glädje och för att du finns!

Det är med stor värme vi vill tacka alla som hjälpt till att bidra till ”Modiga Tyra”s insamling till barncancerfonden och alla andra som funnits där– ni vet vilka ni är.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*